tisdag 3 mars 2015

The SWISS ROLL...



Eller rulltårta på svenska. Tycker bara att Swiss Roll låter "fancygare". Det var länge sedan jag hade ett recept på bloggen. Rulltårta, snabbt , enkelt och gott! En klassiker som jag bakade första gången  när jag gick i lågstadiet...

The SWISS ROLL

3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl äppelmos eller andra mosade bär eller sylt

Vispa ägg och socker till skum. Tillsätt torra ingredienser och vatten. Bred ut på en plåt och grädda 5 minuter i 250°. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort bakplåtspappret och bred på sylt eller bär och rulla ihop.  Skär i bitar och njut.

Jag använde både socker och rostad kokos på bakplåtspappret och äppelmos inuti. Serverade med vaniljglass och lönnsirap. Mmmmm....
Ha en alldeles SUPER-BRA dag!

Inga kommentarer: