torsdag 9 oktober 2014

Det där att sticka...



Har ju aldrig riktigt varit min grej, tyvärr. Redan i lågstadiet fick jag sitta och virka långa remsor och tråckla ihop till diverse pannlappar. Men jag har en dröm... Har köpt garn och stickor och hittat modell på vantar för nybörjare. Ska försöka. Tur att mamma kommer hit nästa vecka, kanske hon kan laga en början och förklara. Tycker någon annan att det är ganska svårt att förstå stick-anvisningar? Det kanske blir en halsduk om det verkar för svårt. CIAO darlings!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Fast jag stickar mycket, kan det ibland vara jättesvårt att förstå beskrivningarna. Men det finns många enkla mönster man kan börja med! Hoppas du får hjälp och inspiration att komma igång, det är verkligen en trevlig hobby! Om du är intresserad av att se vad andra fb-are håller på med, kan du t.ex. gå med i gruppen Online Stickcafé, där finns både nybörjare och verkliga experter och man kan både beundra andras verk, bli inspirerad, ställa frågor m.m. Jättebra grupp!

http://carloine.com sa...

LYCKA TILL! I lågstadiet och högstadiet då vi skulle sticka hade jag min mormor att göra det åt mig. Men skam den som ger sig. För nån månad sen så märkte jag att långt inne hade jag den där stickar-talangen gömd, och tycker det är så himla roligt att sticka nu! Ett tips är att kolla youtube, och lås dig inte på mönstren (som ser så knepiga ut när man läser dem). Har ett eget strump-mönster nu som jag har hittat på själv och tycker om. Bara fantasin sätter gränser. :) Lycka till igen!

Country and Rustic sa...

Tack för era fina uppmuntrande kommentarer. Lovar att visa vad det blev av mina vantar...sedan...

Anonym sa...

Älskar att sticka. Sitter med stickorna i händerna så mycket som möjligt. Ju mera invecklat desto bättre. För då får hjärnan jobba. Lärde mig sticka när jag var 5 år. Men den riktiga passionen väcktes när jag var gravid med äldsta barnet, var arbetslös och led av illamående. Sen dess så tror jag att jag stickat mer än jag sovit. Och man lär sig fort när man lär sig ngt man är passionerad över.

susie sa...

Med Brita som handarbetslärare i lågstadiet är det förstås inte så lätt att tyda ett stickmönster än idag...