lördag 28 mars 2015

Moules à la Crème et Dijon...


Hej lördag och hej hemska väder! Skall ge er ett super-bra recept på musslor. Musslor är ju väldigt lätt att laga och snabbt går det. Dessutom ser dom läckra ut och smakar GUDOMLIGT...

Musslor med Dijon senap och grädde

1 kg blåmusslor
3 msk olivolja
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl vitt vin
1-2 msk Dijon senap
2 dl grädde
salt, svartpeppar och hackad persilja

Okej, börja med att tvätta musslorna i kallt vatten och riv bort skägget. Släng bort de musslor som inte sluter sig när de kommer i kontakt med kallt vatten.
Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt vin, grädde och senap. Smaka av buljongen med salt och svartpeppar.
Tillsätt musslorna och lägg på ett lock. Låt koka i ca 2-3 minuter eller tills alla musslor öppnat sig. Musslor som inte öppnas skall inte ätas.
Blanda i persilje hacket och servera genast. Vi åt lite batong och drack vitt vin till. YAMMM...

Ha en riktigt skön lördag! Testa att laga musslor själv. Du kan servera dom med pasta eller pommes frites till.

Inga kommentarer: