onsdag 17 augusti 2016

A Q U A F A B A



Vet du vad det är och vad det betyder? AQUAFABA. Det är bönvatten. Alltså köper du eller blötlägger bönor kasta inte bort lagen, utan använd det istället för äggvita. Japp, hade läst om det men inte prövat. Ikväll har jag varit på mat demonstration SÖTT och SALT av BALJVÄXTER på VEGANA. SUPER-INTRESSANT! Jag använder bönor alldeles för sällan. Lite vita bönor i tomatsås  nån gång och kikärter till hummus. Men ska aldrig mera kasta bort spadet ur kikärtsburken.  Följande recept är så enkelt att det nästan inte är sant. Lika mycket aquafaba och lönnsirap. Vispas till ett FLUFF, tar ca 15 minuter. Ät det med paj eller bär. du kan också frysa ner det och så har du en jättegod mjukglass. Inget fett, mjölk eller ägg. Bara naturliga råvaror. Och jag lovar att det var GOTT! Nästa gång ska jag göra maräng av aquafaba. Florsocker som vispas med aquafaba, lika delar. 

Inga kommentarer: