söndag 14 maj 2017

B R I T A K A K A



Grattis alla MAMMOR! Idag har vi haft morsdags BRUNCH åt mamma och svärmor. Det firades så klart med en BRITAKAKA. Min man älskar Brittkaka och jag har efter 10 års prövande hittat BÄSTA receptet. Lyckas alltid! Tycker att årets utländska jordgubbar från butiken smakar helt underbart. Söta och goda. Ni ska få enligt mig, den bästa BRITAKAKANs recept:

100 g smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa smör och socker poröst. Vispa sedan ner äggulorna ett i taget. Sikta ner mjöl och bakpulver. Vispa vitorna med hälften av sockret till en fast skum och vispa sedan i resten av sockret. Bred ut smeten till botten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred över marängen toppigt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 150 °. Låt kakan svalna och dela den på mitten. Lägg ihop bottnarna med grädde och bär emellan.

Maräng
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker

Fyllning
3 dl grädde
ca 1 l jordgubbar (eller andra bär)

Ha en FIN vecka! Till nästa veckoslut kommer värmen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei kiitos tuosta reseptivinkistä:) taidanpa testata sen tässä joku kerta! -- Tanja