söndag 18 februari 2018

M o u s s e A u C h o c o l a t




GOD KVÄLL söndag! Vilken underbar dag det har varit. Ja hela helgen har jag kunnat vara ut på isen och skida. Skidspåren är fin-fina på isen. Annars har det varit lugnt och vi har ätit gott. Ville bjuda er på ett recept på BÄSTA chokladmoussen. Utan grädde, få ingredienser och LÄTTLAGAD. Och nu när jag tänker på ingredienserna är den ju faktiskt HÄLSOSAM.

100 g mörk choklad (70%)
3 ägg
1-2 msk rom, konjak eller kaffelikör, kanske apelsinsaft

Smält chokladen i vattenbad. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. När chokladen har smält och svalnat, tillsätt äggulorna ett i taget och likör, eller vad du väljer att använda. Går utan också. Fast inte lika gott... Vänd ner äggviteskummet lite i taget. Fördela moussen i koppar, täck med plastfilm och låt stå i ca 1 timme. NJUT!



Inga kommentarer: